in English Контакти Карта на сайта Галерия За Нас

Фолиа, рекламни материали Асеновград


Имате въпроси относно Фолиа, рекламни материали Асеновград?
Свържете се с нас на мейл office@dikov.com или телефон 0331/63952

Многослойните комбинирани материали се използват широко в качеството си на опаковки, което се обяснява с почти неограничените вариации на техните свойства, възможностите да се променят реда на слоевете избора на състава, осигуряващ нужното ниво на адхезионни взаимодействия между слоевете и избора на технология за получаването на определен материал.

Структурата на многослойните фолиа се определя от функционалното им предназначение. Субстратът (външния слой) защитава продуктите от външните въздействия на околната сред, а така също е и основата, на която се нанасят печатните изображения. Вътрешният или средният слой осигуряват бариерните свойства. Херметизацията се постига са сметка на вътрешния слой.

Единството на многослойните материали се осигурява от адхезията – сложен комплекс от явления, които водят до свързване на контактуващите си разнородни материали в единно тяло. Склонността на полимерите към адхезия обуславя използването им като филмообразуващи вещества ( покрития, уплътнители, лепила).

Най-разпространенo сред двуслойните фолиа за хранителни цели е комбинацията полипропилен-полиетилен (BOPP-LDPE). То съчетава газонепропускливостта и устойчивостта на полипропилена на водни пари и способността на полиетилена за топлинно спояване.

Двуслойните фолиа, съдържащи полиестер са по-здрави, адхезионните им свойства са по-високи, влагоустойчиви са и могат да се използват в широки температурни интервали.

Двуслойните фолиа, съдържащи полиетилен-полиамид се използват за пакетиране на продукти под вакуум.