in English Контакти Карта на сайта Галерия За Нас

Опаковки хранителни стоки и флексопечат


Имате въпроси относно Опаковки хранителни стоки и флексопечат?
Свържете се с нас на мейл office@dikov.com или телефон 0331/63952

Опаковки за насипни хранителни стоки
- Макарони, ориз, боб, леща, булгур, жито, грис, захар – за този вид продукти се препоръчват двуслойни опаковки от BOPP+CAST BOPP, които се характеризират с висока здравина на шевовете, устойчивост на пробиване и отлична прозрачност.
- Суха сметана, картофено пюре, хранителни концентрати, сухи супи, пудра захар – тези продукти се характеризират с висока хигроскопичност, затова се опаковат в комбинирани фолиа с високи бариерни свойства към влагата от въздуха и отлична здравина и надеждност на шевовете от типа PET+LD или PET+AL+LD.

Печива – рула, вафли, бисквити, кроасани, крекери
За да се запазят вкусовите качества на шоколадовите глазури и да се предотврати гранясването на съдържащите се мазнини е необходимо фолио, което да отразява слънчевите лъчи. За целта се използва комбинирано фолио натурален BOPP+ метализиран BOPP.

Ядки и сушени плодове
Ако става дума за продукти с високо съдържание на мазнини, е препоръчително използването на комбинацията натурален BOPP+ метализиран BOPP. Ако продуктите са с ниско съдържание на мазнини е възможно използването на фолио натурален BOPP+ натурален BOPP. Използването на матово BOPP фолио може да придаде на опаковката нетрадиционен вид и да удовлетвори високи критерии за индивидуалност и креативност.

Сладолед
В зависимост от вида на сладоледа и желанието на производителя са възможни еднослойни опаковки от BOPP или двуслойни от натурален BOPP+ метализиран BOPP, натурален BOPP+ натурален BOPP.

Замразени зеленчуци
Целият жизнен цикъл на тези продукти е съпроводен от ниски температури. Това е причината изискванията към опаковката да са механична здравина, устойчивост на спукване под въздействието на студа, херметичност на шевовете, но в същото време и добра прозрачност, за да може клиентът със собствените си очи да се увери в качеството на продукта. Тези критерии се изпълняват от комбинацията BOPP+CAST BOPP.

Замразена риба
Спецификата на разфасоване, съхранение, последващо транспортиране и реализация, определя изискванията към опаковката. Комбинацията PET+LD предпазва от проникване на кислород и водни пари, а структуроопределящият LD –слой гарантира и добро термоспояване. Този вид материал позволява и опаковане под вакуум. В случаите, когато продуктът може да прободе и пробие опаковката по време на разфасоване или транспортиране, повърхностният слой може да се замени с полиамид.

Хигиенни средства
- Салфетки, тоалетна хартия, носни кърпи, домакински ролки – приложими са еднослойни фолиа BOPP или LD, които позволяват добро слепване и притежават висока прозрачност. В зависимост от начина на пакетиране се изработва фолио или плик.
- Хигиенни средства, пропити със специални съставки или кремове – влажни /мокри/ кърпички за деца, за почистване на автомобили или за домакинството.
Използват се комбинирани фолиа от типа PET-LD, които позволяват продуктът да запази своята влажност през целия срок на годност и да предотврати миграция на ароматите извън опаковката.

Сапуни
В зависимост от това, в какво състояние е сапунът, се избира между комбинирано фолио BOPP+BOPP за твърди сапуни и PET-LD за течни сапуни. Ако твърдите тоалетни сапуни са пакетирани в групова опаковка, комбинираното фолио ще предпази печатния слой от изтриване и надраскване.

Битова химия
Към опаковките за битова химия се поставят високи изисквания за механична якост, бариерни свойства и инертност по отношение на съдържащите се в продуктите химически активни вещества. Към такива опаковки се подхожда индивидуално, като се отчитат редица физични, химични и технически параметри.
Комбинираното фолио PET-LD изпълнява бариерните и якостни изисквания, като при специфични продукти се поставят по-високи критерии за инертност към LD –слоя, а при по-големи опаковки се преминава към каширане на 2 LD- слоя.

Опаковки, свързани с изхранването и хигиената на животни
Това са опаковки за сухи храни и гранулирани материали за тоалетни. Комбинираните фолиа от типа PET-LD изпълняват изискванията за здравина, бариера и инертност към продукта.